Annemiekeslager.reismee.nl

Mijn leven als Backpacker deel 2: Chaing Mai, de Jungle, Mekong river en eerste dagen in Laos!

Hallo hallo again from Vang Vieng, Laos! Het heeft even geduurd maar nu is het hoogste tijd voor een update van mijn reis!

Inmiddels ben ik aangekomen in Laos, welteverstaan in Vang Vieng. Dit is een soort van het Salou van Laos en de plek waar het beroemde (en beruchte) tubing plaatsvindt. Dat houdt volgens mij (ik ben hier pas 1 nacht geen idee nog) in dat iedereen zich in een rubber band hijst en de rivier af 'tubed' waarbij diverse stops gemaakt kunnen worden om de nodige alcoholische versnaperingen te nuttigen. Mijn eerste indruk van deze plek: awesome! Behalve dan dat iedereen hier 16 is. Als 21 jarige voel ik me nu voor het eerst oud! Maar goed no judgements yet, eerst maar eens mijn blog updaten en dan dat hele tubing gebeuren uitchecken.

Chaing Mai, de Jungle: duitsers en olifanten
Tijd voor mijn eerste trekking in de jungle. Samen met een aardig Canadees stel, een stelletje Duitsers, en nog een Amerikaans stel in een busje richting onze eerste stop: de olifanten. Ok voor mij wordt dit een moment: face your fears. Want zoals jullie weten zijn dieren niet bepaald mijn favoriet en om nou op een 3 meter hoge olifant te gaan zitten, lijkt me niet het meest relaxte plan ooit. Gelukkig wil een van de Duitsers, Roland, een sterk uitziende dude die me vast wel wil redden als ik van dumbo afval, wel een olifant met mij delen. Uiteindelijk valt het allemaal super mee en is het heel cool!! Zo blij dat ik dit gedaan heb! Na een looptocht van 3 uur door prachtige jungle en een zwemstop bij een heel koude waterval, komen we aan bij onze slaapplek: een bamboo hut waar we gezellig met z'n allen op de grond slapen.
De volgende dag was het wederom tijd voor een prachtige wandeling door de jungle en wild water rafting. Wederom niet mijn favoriet (wat ben ik toch een angsthaas). Maar wederom een voordeel van alleen reizen: als je ergens bang voor bent, kan je het niet echt met iemand delen, dus gewoon maar gaan met die banaan! Helaas sprak onze thaise 'stuurman' geen Engels. Waardoor het raften vooral neerkwam op heel veel rondjes draaien.
Eigenlijk best jammer dat deze trekking maar zo kort is, want na het raften is het alweer tijd om terug naar Chaing Mai te gaan.

Chiang Rai: de scooter 'Mansandwich' , tijd om te relaxen
Na heel veel feesten in Chiang Mai en omdat er geen kamers meer te krijgen zijn in Pai vanwege een raegge festival, besluit ik Pai te skippen en met een aardige Nederlandse jongen genaamd Robert door te reizen naar Chiang Rai. I need some rest. Gelukkig blijkt Chiang Rai een perfecte plek te zijn om even bij te komen. We verblijven in een fijn guesthouse met een grote tuin. Tijd om wat te lezen, wasjes te doen etc: kortom vrij weinig. S' avonds komen we Jordan tegen (aardige Amerikaan uit Texas). We kennen hem nog uit ons hostel in Chiang Mai en hij is met de scooter helemaal van Chiang Mai naar Chiang Rai gereden. Dus besluiten we om als een echte Thaise familie met z'n drieen op de scooter naar de Night Market te gaan. Gelukkig kan ik een plekje achterop reserveren en laat ik aan Robert de eer om gezellig in het midden in de 'sandwich' te zitten. De volgende dag verkennen we op dezelfde manier Chiang Rai en Surroundings. We bekijken een prachtige witte tempel en gaan naar de watervallen. Per scooter zie je veel van het landschap. En ik geniet dan ook volop! 'S avonds komen we Geoffrey + nichtje, Lily, Ingrid en Kelly tegen en we besluiten om samen naar het locale carnalval te gaan ter ere van het 750 jarige bestaan van Chiang Rai. Heel bijzonder! Overal in de stad zijn optochten en allerlei boeddhistische rituelen. Omdat dit een leuke groep mensen is, besluiten we samen een hostel te boeken in Luang Prabang, onze eerste bestemming in Laos en samen de slow boat over de Mekong te nemen. Robert en ik reizen een dag vooruit omdat we geen zin hebben om om 5 uur op te staan om de boot te halen dus wij gaan de volgende dag vast met de bus op weg naar de grens met Laos en overnachten in het eerste plaatsje over de grens.

De mighty Mekong: slow boat en Luang Prabang
De grens oversteken gaat gelukkig gemakkelijk na wat gedoe met pasfoto's en douaniers die je teveel geld proberen af te troggelen. Gelukkig heb ik dollars op zak, dus komt alles helemaal goed. Via Chiang Kong steken we de grens met Loas over naar Huay Xai en we brengen de nacht door in een heel leuk gueshouse met twee oude vrouwtjes die de hele tijd een kip nadoen omdat we nu in KIP moeten betalen (valuta van Loas, hier ben je meteen millionair want het is helemaal niks waard!). De volgende dag nemen we de slow boat naar Luang Prabang. Dat komt neer op 2 dagen varen over de Mekong. We hebben een heel gezellige boot en het is werkelijk een prachtige tocht! Wederom genieten van heel mooi uitzicht, jungle, kleine dorpjes langs de rivier, bergen en vissers.
Na 6 uur varen stoppen we in Pakbang om de nacht door te brengen. Maar eerst is het tijd voor een heerlijk Loasiaans (is dat een woord?) avondmaal waarna we ondanks het feit dat hier maar 1 straat is, toch nog een plek vinden om te dansen en tequila te drinken. Een gezellige avond! Gevolgd door een enigsinds brakke ochtend. Ook de tweede dag varen is geweldig! En uiteindelijk komen we aan in Luang Prabang. Ik hou meteen van deze plek. De Franse invloeden zijn nog goed zichtbaar en er hangt een heel relaxte sfeer. De eerste dag bezoeken we de caves. En de tweede dag heb ik een fiets gehuurd en ben ik de tempels in de omgeving gaan bekijken. Er is hier wel een soort avondklok dus iedereen moet na 10.30 pm binnen zijn.
Samen met de Fransen en Robert nemen we uiteindelijk de minibus naar Vang Vieng. Een heel erg bumpy ride van 6 uur door de bergen.

Nu is het tijd om van deze groep te splitsen. Het was super leuk maar ik wil weer nieuwe mensen ontmoeten. Dus ik ga zo een nieuw hostel zoeken. Ben benieuwd wat voor avonturen er volgen in Vang Vieng!

Bye bye holland! Ik hoorde dat het vriest bij jullie, hier is het 33 graden! Helaas lukt het nog steeds niet om foto's te uploaden boehoe!! Maar ik heb er alvast een paar op facebook gezet en probeer het later nog een keer!

AR

Ha Miek, 21 oud? Probeer 26 eens ;) maar fijn dat je het zo naar je zin hebt, klinkt goed!!

AR

Oh nee, 27 zelfs!!

Flow

Je bent pas twee weken weg en heb het idee alsof je al 3x de wereld bent overgevlogen. Geniet en go with the flow.
Emily kijkt niet meer over je rug mee ;-)
Veel liefs, Fen

Ronald de Jongh

Als ik dit alles lees ben ik Zwaar jaloers.... Geniet van je reis.. het is zoals ik lees, zeer mooi allemaal! Heb bijna Heimwee naar Azie.

Veel plezier nog.

Richelle

Gaaf zeg je verhalen! Heel veel plezier daar.
P.s. De nieuwe baan is in the pocket. Medio maart ga ik daar beginnen.

Jannet

Fijn man, klinkt geweldig goed. En internationaal!
Die olifant en die boottocht, helemaal goed.
'k volg je op de voet ;)

Sarah

Aah klinkt echt te leuk al die verhalen. Helemaal al sje op kantoor zit! Geniet ervan meis! XX

Rosa

Laiverd,
ik heb weer in een deuk gelegen om je verhalen. Wat kan je toch leuk schrijven!
Vang vieng is heel goed te doen als 21 jarige ;) Heb zelf maar 1 keer getubed. Had zelf niet helemaal begrepen dat het dus NIET de bedoeling is lekker terug naar het dorp te tuben. Het water staat veel te laag in feb. Veel mensen huren niet eens een tube, maar slingeren / zwemmen van bar naar bar. Maar ik dus braaf met een paar vrienden terug naar het dorp getubed (lees geklauterd en gepeddeld met slippers).
Anyways, je kan er ook heel mooi rock-climben (niet eng, gewoon doen) en rondfietsen. Lieverd, veel plezier! Het is mooi daar, he! HEIMWEE!
dikke kus

Grietje

Wat een geweldig verhaal, ik reis in gedachten met je mee. Ben wel heel blij dat ik dit lees want je weet het moeders maken zich nog wel eens ongerust. Maar het gaat goed en daar was ik ook van uit gegaan. Leuk om te lezen dat ik weer een "jonge"dochter heb, ha ha.
Ze zeggen dat het hier berekoud wordt, gevoelstemperatuur min 24, nu misschien kunnen we in het weekend schaatsen. Lieve meid geniet en we skypen snel, liefs je moeder.

Cor

als ik zo je verhaal lees heb je het heel erg naar je zin en geniet je van elke dag, houden zo. je weet ik hou wel van die warmte dus ben ik wel een beetje jaloers op je. want hier is het echt winter geworden
nou geniet maar, en ik zie je bericht van de volgende etappe wel weer. groeten Cor

Karin Zwaan

Ik ben even in een andere wereld als ik over al je belevenissen lees. Geweldig ,wat maak je nu al veel mee!!
Blijf genieten!
groetjes Karin

Alice

LIEVERD!!!!
Jeetje, wat doe je lekker veel daar!!! WOUW!!
Een heerlijk om te lezen dat je leuke mensen ontmoet daar!!! Je reist dan wel alleen, maar nu kan je veel leuks doen met anderen en leer je veel mensen kennen.... TOF!!!
En op een olifant... Miek, ik vind het stoer van je!!! Dat pakt niemand je meer af!!!
Hier is het heel koud, handschoenen, sjaal, muts op! Nu wachten tot het schaatsweer komt... Nog 2,5 week hard werken en dan naar Rome.. Mo en ik hebben leuke plannen gemaakt van het weekend... Morgen treedt ze weer op, dus gaan Paul en ik lekker kijken en maken we er avondje uit van.. Volgende week druk druk, dan worden we weer jaartje ouder....
Tot gauw lieverd!!!!
DIKKE DIKKE KNUFFEL!!

ingrid koopman

Natuurlijk wil een trotse moeder dat ik je verhalen lees! Maar.... de moeite waard! have fun!

Soof

Heel leuk Miek! Ben benieuwd naar je Tube-verhalen! XX